Over Bariatrie Groep België

Wij zijn een steunpunt en informatiepunt voor mensen die overwegen om een maagverkleining te ondergaan of die er al één hebben gehad. Ons doel is om goede en eerlijke informatie te bieden aan iedereen die geïnteresseerd is in deze ingreep. Onze belangrijkste activiteit is het bieden van nazorg door middel van ons magazine/online spreekuur en de lotgenotenbijeenkomsten.
 
U kunt nog zoveel lezen over een maagverkleining en toch kan het dan lastig zijn om te bedenken of dit voor u de juiste behandeling is. Wij zijn er voor u om u te helpen bij deze keuze. Door eerlijke, juiste informatie en ervaringsverhalen te delen. Daarnaast heeft u waarschijnlijk – net zoals zoveel anderen – heel veel praktische vragen, zoals: “Hoeveel val ik af met mijn maagverkleining? Eet ik wel genoeg op een dag? Mijn ontlastingspatroon is veranderd, hoe kan dat?” Of vragen over uw mindset, zoals: “Verdwijnen eetbuien na een operatie? Of ik zie mezelf nog dikker als dat ik ben in de spiegel?” Allemaal vragen die normaal zijn en waarbij we u op weg helpen. Zodat u niet alleen de eerste jaren stabiel bent in het afvallen en een gezonde leefstijl, maar ook na jaren houvast blijft houden bij uw leven met uw maagverkleining. 
 
Daarnaast biedt BariatriegroepBelgië ook nazorg aan mensen, die al een maagverkleining hebben ondergaan. Wij geloven in het belang van goede ondersteuning na de operatie, aangezien dit kan bijdragen aan het succes op lange termijn. We helpen bij het aanleren van een gezonde leefstijl na de operatie. Een maagverkleining kan namelijk grote veranderingen met zich meebrengen op fysiek en mentaal vlak. Wij staan altijd klaar om u te ondersteunen tijdens dit proces, zodat u succesvol kunt werken aan gewichtsverlies en het behouden van een gezond lichaamsgewicht.

Onze missie

Onze missie is om de (na) zorg voor bariatrische patiënten te verbeteren door het opzetten van een steun en infopunt voor en door lotgenoten/ervaringsdeskundigen. Hierdoor zijn wij een toegevoegde factor in het totale nazorgtraject voor iemand na een maagverkleining. Ook willen wij een schakel zijn in de keten van bariatrische zorg.

In onze optiek ontbreekt er nog veel goede en praktische informatie voor lotgenoten in de huidige nazorg. Er zijn veel verschillende manieren waarop nazorg plaats vindt. Onze visie is dat door het inzetten van onze zorg mensen steun ervaren in het dagelijks leven na een maagverkleining en hierdoor de (na) zorg voor bariatrie patiënten verbeterd.