Je leefstijl aanpassen met behulp van een diëtist en psychologische begeleiding zoals het GLI-traject.

De GLI is een programma voor mensen met overgewicht of obesitas. Het doel van GLI is om mensen te helpen bij gedragsverandering.

Het programma van GLI gaat over gezonde voeding, gezonde eetgewoontes en gezond bewegen. GLI is een traject van twee jaar en bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele begeleiding.

Is het een toegevoegde waarde om CGT of GLI te volgen voor de patiënt?

  • Dit is dus ook echt persoonsgebonden en je houdt rekening met de aanbevelingen:
  • BMI van boven de 40
  • BMI van 35 met comorbiditeiten

Alle volwassenen met een BMI van meer dan 30 komen in aanmerking voor een GLI. Ook volwassenen met een BMI tussen 25 en 30, die een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en/of suikerziekte (type 2) hebben of die een vergrote buikomtrek hebben, kunnen een GLI volgen.

Alle GLI’s duren twee jaar, waarvan zes maanden tot 1 jaar basisprogramma en een onderhoudsfase.

Alle zorgverzekeraars vergoeden een GLI uit de basisverzekering. Zij mogen zelf kiezen welke GLI zij vergoeden. Voor een GLI hoef je geen eigen risico te betalen. Controleer bij je verzekeraar welke GLI zij vergoeden en welke voorwaarden zij stellen aan de vergoeding.

Je huisarts kan je doorverwijzen naar een GLI-programma bij jou in de buurt.

Er zijn vier erkende GLI-programma’s:

  • De BeweegKuur;
  • SLIMMER;
  • Cool;
  • Samen Sportief In Beweging.


De Beweegkuur
De Beweegkuur is een interventie in huis voor beweging en heeft als doel het realiseren van gezondheidswinst bij mensen vanaf een matig gewicht gerelateerd gezondheidsrisico (BMI boven de 25). 

Door de combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering 
wordt dit gerealiseerd.
De beweegkuur


SLIMMER
SLIMMER is gebaseerd op de SLIM interventie. SLIM heeft in een onderzoekssetting aangetoond dat het risico op het krijgen van diabetes met 50% verminderd kan worden door gezonder te eten en meer te bewegen. 
SLIMMER


Cool
CooL staat voor Coaching op Leefstijl. Het CooL-programma wordt uitgevoerd door één en dezelfde persoon, namelijk de leefstijlcoach. Het CooL-programma kijkt niet alleen naar voeding en beweging, maar ook naar slaap, stress, ontspanning en positieve gezondheid.
Coaching op Leefstijl


Samen Sportief In Beweging
Je wordt begeleid door een leefstijlcoach en gaat in de cursus ook kennismaken met diverse sporten bij jou in de buurt.
Samen Sportief in Beweging