Drinken

Over de gehele dag is het belangrijk om gemiddeld 1,5 liter vocht binnen te krijgen. Dit kan soms heel lastig zijn omdat u met uw maagverkleining eten en drinken moet scheiden. U heeft een eetmoment en gaat weer door met uw activiteit. Wanneer u wel tegelijk eet en drinkt kunt u lichamelijke klachten krijgen. Ook spoelt uw lichaam door het drinken het eten door, waardoor het niet genoeg tijd heeft om de voedingstoffen uit de maaltijd te halen. Daarnaast kunt u ook weer sneller een gevoel van honger krijgen.
 
Drinken is heel belangrijk, omdat dit ervoor zorgt dat uw lichaam afvalstoffen kan afvoeren. Na de maagverkleining mag u, net als bij eten, ook alles drinken. Alleen moet u met bepaalde keuzes wel rekening houden met:
 
  • Koolzuurhoudende dranken: deze kunnen zorgen voor een opgeblazen gevoel, boeren en windjes laten. U heeft het idee dat u verzadigd bent en gaat hierdoor minder eten, waardoor het lichaam niet altijd de voedingstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft.
  • Alcohol: door alle veranderingen in het maag-darmkanaal wordt u met een maagverkleining eerder dronken. Na een of twee glazen kunt u vaak het effect van alcohol al merken.