Ondersteuning van lotgenoten

Ondersteuning van lotgenoten is een essentieel onderdeel van het herstelproces na een maagverkleining. Het kan soms moeilijk zijn om uw weg te vinden in de nieuwe wereld waarin u leeft. Het delen van ervaringen met anderen die hetzelfde hebben meegemaakt kan enorm helpend zijn.
 
Bij de stichting Bariatriegroepbelgië begrijpen we dat maar al te goed. We bieden verschillende mogelijkheden voor lotgenotencontact, zodat u in contact kunt komen met mensen die dezelfde uitdagingen en overwinningen ervaren als u.
 
Of u nu behoefte heeft aan een luisterend oor, advies of gewoon wilt praten met mensen die begrijpen wat u doormaakt, onze lotgenotengroep is er voor u. Hier kunt u uw verhaal delen en steun vinden bij anderen, die weten hoe belangrijk zelfzorg is na een maagverkleining.
 
Daarnaast organiseren we regelmatig bijeenkomsten, waarbij specifieke thema’s rondom bariatrische chirurgie worden behandeld. Deze bijeenkomsten bieden niet alleen educatie en informatie, maar ook de mogelijkheid om andere patiënten persoonlijk te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.
 
Dus als u op zoek bent naar ondersteuning van lotgenoten tijdens uw reis naar een gezondere levensstijl na een maagverkleining, dan staat de stichting Bariatriegroepbelgië klaar om er voor u te zijn. Onze patiëntenvereniging is warm, gastvrij en deelt ervaringen met mensen zoals u – mensen die begrijpen wat u doormaakt en wat het betekent om eindelijk zonder overgewicht te leven na een leven met obesitas.

Lees meer over de ervaringen van andere lotgenoten

Heb je een vraag of een probleem?

Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via ons contactformulier en dan helpen we je zo spoedig mogelijk verder.