Wrap vergelijkingen

Wraps zijn heerlijk als avondmaaltijd maar ook lekker als lunch of tussendoortje. Je kunt een wrap warm of koud beleggen. Wraps zijn tegenwoordig populair om te eten. In de supermarkt vind je verschillende varianten. In de koeling maar ook in de houdbare schappen vind je wraps terug. In deze vergelijking hebben we 4 bekende varianten met elkaar vergeleken.

AH tortilla wraps

Prijs: 1,49 voor 8 stuks
Ingrediënten: 67% tarwebloem, water, raapolie, stabilisator (E422), dextrose, voedingszuur (appelzuur), rijsmiddel (E500), zout, rijstextract, conserveermiddel (E282).
Smaak: Het is een stevige wrap die je goed kunt oprollen en de smaak is naturel. De smaak van de wrap is niet overheersend.

Energie 1395 kj (330 kcal)
Vetten 7,5 gram
Koolhydraten 55 gram
Suikers 3 gram
Eiwitten 9,5 gram

No Fairytales Wortel tortilla wrap

Prijs: 2,56 voor 5 stuks
Ingrediënten: groente (45%): wortel (43%), groentevezel (wortel 2%),tarwebloem, tarwe–eiwit, rijsmiddelen (E450, E500), raapzaad olie, glycerol, sojabloem, voedingszuur (appelzuur, ascorbinezuur), zout, emulgatoren (E415, E472e), linzenbloem, glucosestroop, conserveermiddel (E202), natuurlijk aroma, kleurstof (bèta caroteen), concentraat van citroen.
Smaak: Je proeft de wortelen. Hierdoor heeft de wrap een zoete smaak en is de wrap lichter dan een wrap die is gemaakt van tarwebloem. Dus let op met het oprollen. Deze wrap valt niet zwaar op je maag..

Energie 913 kj (219 kcal)
Vetten 3,6 gram
Koolhydraten 36 gram
Suikers 2,8 gram
Eiwitten 8 gram

Santa Maria wrap original

Prijs: 1,90 voor 6 stuks
Ingrediënten: amandel, appel/kaneel
Smaken: tarwemeel (72%), water, koolzaadolie, bevochtigingsmiddel (E422), zout, emulgator (E471), rijsmiddel (natriumbicarbonaat), voedingszuur (citroenzuur), stabilisator (E415), tarwegluten.

Energie 1240 kj (297 kcal)
Vetten 5 gram
Koolhydraten 53 gram
Suikers 1,5 gram
Eiwitten 8,5 gram

La Morena Volkoren tortilla wraps

Prijs: 2,35 voor 6 stuks

Ingrediënten: tarwebloem, water, tarwezemelen, grof, palmvet, stabilisator (glycerine), zout, rijsmiddelen (natrium carbonaten, difosfaten), suiker, tarwe- kiemen geroosterd, emulgator (mono- en diglyceriden van vetzuren), zuurteregelaar (citroenzuur ), conserveermiddelen (kaliumsorbaat, calcium propionaat). Bevat gluten. Kan sporen van soja bevatten.

Smaak: Het is een volkoren tortilla, stevig en hierdoor valt hij ook wat zwaarder. Je proeft dat het volkoren tortilla’s zijn. Ze hebben meer nasmaak dan de naturel/orginal varianten.

Energie 1284 kj (305 kcal)
Vetten 5,8 gram
Koolhydraten 50,4 gram
Suikers 2,3 gram
Eiwitten 9,1 gram

Conclusie

Qua hoeveelheid eiwitten zijn alle wraps ongeveer gelijk tussen de 8 en 9 gram. Ook als je dan verder kijkt naar de kcal per 100 gram zijn er weinig verschillen. De ingrediënten zijn wel per merk wrap verschillend. Sommige merken zoals bijvoorbeeld de La Morena volkoren tortilla wraps bevatten veel toegevoegde ingrediënten waarbij je jezelf kunt afvragen is dat nodig. Eigenlijk is er in deze vergelijking geen absolute winnaar. Als we er toch een moeten kiezen dan kiezen we voor de Santa Maria original wrap omdat deze voornamelijk bestaat uit tarwemeel, er is geen suiker aan toegevoegd en bevat de minste ingrediënten. Wil je een keer geen wrap van tarwemeel maar groenten dan kun je kiezen voor de wrap van No Fairy Tales deze is gebaseerd op wortelen of andere groenten.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email