Salades vergelijkingen

Soms heb je niet altijd zin in een warme maaltijd. Een maaltijdsalade kan dan een goede oplossing zijn. Ook makkelijk als lunch of als je in ploegen werkt als avondmaaltijd op je werk.In deze productvergelijking staan vier maaltijdsalades. We hebben gekozen voor salades van de AH omdat dit een bekende supermarkt is die bij de meeste mensen in de buurt zit.

AH Maaltijdsalade witte kaas tzatziki

Prijs: 3 voor 450 gram
Ingrediënten: groente (15% spitskool, 15% andijvie, 13% komkommer, 9% rode paprika, 5,5% rode ui), 27% aardappel, melk, kruiden (o.a. 0,1% rozemarijn), raapolie, zout, zuursel, zeezout, specerijen, suiker, vegetarisch stremsel. Tzatziki-dressing: water, 20% yoghurt, plantaardige olie (raap, olijf), 10% komkommer, knoflook, azijn, suiker, gemodificeerd aardappelzetmeel, zout, weipoeder, gedroogde ui, verdikkingsmiddel (xanthaangom), dille.
Smaak: Het is een grote salade die je niet in een keer op krijgt. Door de aardappelwedges heb je gauw een vol gevoel. Dit gevoel is wel tijdelijk.

Energie 395 kj (95 kcal)
Vetten 6 gram
Koolhydraten 6 gram
Eiwitten 3,5 gram

Ah Maaltijdsalade tonijn ei

Prijs: 4,99 voor 400 gram
Ingrediënten: 50% groente (13% botersla, tomaat, groene paprika, bataviasla, ui), 17% tonijn, 14% witte boon, 12% scharrelei, olijf, zonnebloemolie, zout, water, extract (erwt, wortel), voedingszuur (ascorbinezuur [E300], citroenzuur [E330]), stabilisator (trifosfaat [E451]), conserveermiddel (natriumbenzoaat [E211], melkzuur [E270]). Groene-paprikadressing: groente (30% groene paprika, ui), water, raapolie, appelpuree, wijnazijn, kruiden (o.a. koriander), zout, knoflook, verdikkingsmiddel (xanthaangom [E415]), chili.
Smaak: Een lekkere frisse tonijnsalade. Een goede vulling dankzij de combinatie van de bonen en tonijn.

Energie 390 kj (94 kcal)
Vetten 585,5 gram
Koolhydraten 3 gram
Eiwitten 7 gram

AH Lunchsalade spicy hoemoes

Prijs: 3,79 voor 290 gram
Ingrediënten: groente (24% tomaat, 16% komkommer, 10% gele wortel, 7% rode ui), gedroogde groente (tomaat, ui), kikkererwt, water, durumtarwegriesmeel, plantaardige olie (raap, olijf, zonnebloem), tomatenpoeder, azijn, kruiden (o.a. 0,1% munt), zout, tomatenconcentraat, vruchtensapconcentraat (0,1% citroen, sinaasappel), honing, suiker, specerijen, gistextract, lavasextract, maltodextrine, aroma, natuurlijk aroma, kleurstof (E100), verdikkingsmiddel (xanthaangom). Pikante humusdip: 35% kikkererwt, water, raapolie, 14% sesampasta, specerijen (6% chili, knoflook, witte peper), zout, voedingszuur (citroenzuur), kruiden, knoflook, conserveermiddel (E202). Smaak en structuur: Perfect formaat voor na een maagverkleining. Vegetarisch maar door de kikkererwten erg eiwitrijk. De humus dip is niet te spicy.
Smaak: Perfect formaat voor na een maagverkleining. Vegetarisch maar door de kikkererwten erg eiwitrijk. De humus dip is niet te spicy.

Energie 520 kj (125 kcal)
Vetten 7 gram
Koolhydraten 11 gram
Eiwitten 3 gram

AH Maaltijdsalade avocado gerookte kip

Prijs: 4,49 voor 350 gram

Ingrediënten:groente (14% sperzieboon, 13% avocado, 12% ijsbergsla, 8,5% komkommer, 5,5% lollo rossa, 5,5% lollo bionda, 3% rucola), 16% kipfilet, peulvruchten (8% kidneyboon, 7% witte boon), water, extract (ui, foelie, knoflook), zout, dextrose, zuurteregelaar (citroenzuur [E330]), antioxidant (ascorbinezuur [E300]), tomatenconcentraat, natuurlijk aroma, gedroogde groente (peterseliewortel, pastinaak), specerijen, conserveermiddel (natriumnitriet [E250]), rook, aroma. Yoghurtdressing: water, koolzaadolie,karnemelk, 6% yoghurt, perensap, azijn, zout, witte peper, bieslook, gemodificeerd maïszetmeel, scharrelei, verdikkingsmiddel (xanthaangom [E415]), citroensap uit concentraat. Zonnebloempit.

Smaak: Lekker maar je moet wel van avocado houden. De smaak er van is overheersend in de salade. De salade geeft een verzadigend gevoel.

Energie 495 kj (120 kcal)
Vetten 8 gram
Koolhydraten 4,5 gram
Eiwitten 6 gram

Conclusie

Uit de notenrepen die wij vergeleken hebben komen de repen van Nature Valley het beste eruit. En nee we worden niet gesponsord. Hij is wat duurder dan de rest maar de verhouding suikers, eiwitten en kcal is het beste in balans. We vonden hem ook het lekkerste qua smaak. Het gaf een goed verzadigd gevoel en de smaak was puur.

Van de eiwitrepen vonden wij de Primal Pantry proteine repen het lekkerste. De smaak is intens, goede structuur en de verpakking doet wat het belooft.

Alle noten- en eiwitrepen die we hebben gebruikt zijn te koop in de supermarkt. Bij diverse reforma, winkels en voedingswinkels kun je ook noten- en eiwitrepen kopen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email