Pindakaasvergelijking

In deze productvergelijking hebben we zes verschillende pindakaasmerken met elkaar vergelijkt.

Calvé pindakaas

Prijs: 2,62 voor een pot van 350 gram
Ingrediënten: pinda 85%, plantaardige olie (raapzaad, soja, volledig geharde palm), zout.

Energie 2775 kj (664 kcal)
Vetten 58 gram
Eiwitten 21 gram
Koolhydraten 11 gram
Suikers 6,4 gram

Smaakt biologische pindakaas fijn

Prijs: 2,35 voor een pot van 350 gram
Ingrediënten: pinda’s 99,3% en zeezout 0,7%

Energie 2469 kj (590 kcal)
Vetten 49 gram
Eiwitten 26 gram
Koolhydraten 7,6 gram
Suikers 4,7 gram

Skippy creamy

Prijs: 2,43 voor een pot van 340 gram
Ingrediënten: geroosterde pinda’s 90%, suiker, gehydrogeneerde palmolie, zout.

Energie 2697 kj (650 kcal)
Vetten 51,6 gram
Eiwitten 25,3 gram
Koolhydraten 18,8 gram
Suikers 10,9 gram

Whole Earth Smooth peanutbutter

Prijs: 4,10 voor een pot van 454 gram

Ingrediënten: geroosterde pinda’s 96%, duurzame olie, zeezout.

Energie 2673 kj (645 kcal)
Vetten 54,5 gram
Eiwitten 26,3 gram
Koolhydraten 9,2 gram
Suikers 4.,2 gram

Mister Kitchen’s Pindakaas zeezout-karamel

Prijs: 3,07 voor een pot van 300 gram
Ingrediënten: pinda 59,7%, karamel 23% (suiker, glucosesiroop, gezoete geconsendeerde melk, plantaardige olie (palm), boter, emulgator: sojalecithine, smaakstof, zout), kokosolie, ongeharde palmolie, zout 0,7%. Bevat lactose en soja.

Energie 2418 kj (577 kcal)
Vetten 45,5 gram
Eiwitten 16,6 gram
Koolhydraten 26,1 gram
Suikers 18,7 gram

Clif bar

Prijs: 2,05 voor een pot van 350 gram
Ingrediënten: pindar

Energie 2530 kj (610 kcal)
Vetten 49 gram
Eiwitten 26 gram
Koolhydraten 12 gram
Suikers 5,5 gram

Conclusie

In de meeste potten zit er tegenwoordig pinda’s als hoofdbestanddeel. Van deze zes merken komen Smaakt biologische pindakaas fijn en de AH 100% pindakaas extra grof als beste uit de vergelijking. Deze twee varianten bezitten namelijk voor minimaal 99% aan pinda’s en hebben naast zeezout geen andere ingrediënten. Tegenwoordig kun je in elke supermarkt deze varianten vinden en ook in verschillende prijsklasse. Let op bij het openen van een pot dat je eerst goed roert. Doordat er namelijk verder geen andere ingrediënten aan de pindakaas zijn toegevoegd zoals palmolie (dit is namelijk een bindmiddel), zit er bovenin de pot een laag olie. Hoe meer je roert, hoe beter de olie zich mengt met de pindakaas.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email