Ontbijtdrank vergelijkingen

Hierbij 4 ontbijtdranken vergelijkingen

Hero B’tween

Prijs: 11,18 voor een fles van 400 ml
Ingrediënten: melk (0,9% vet), 3,5% vruchtensap (1,2% kiwi, 1,2% aardbei, 1,1% banaan), suiker, 1,5% granen (0,9% havermeel, 0,6% tarwekiemen en -zemelen), 1,2% oligofructose, maïszetmeel, verdikkingsmiddel: E412, voedingszuur: citroenzuur, aroma, kleurstof: karmijn, vitamine B2, B6, B12, D, foliumzuur, calciumlactaat, lactase, melkzuurbacteriën(melk)
Smaak: Zoet maar niet te zoet, je proeft de granen en de granen blijven achter op je tong. Het geeft een verzadigend gevoel.

Energie 247 kj (58 kcal)
Vetten 0,8 gram
Koolhydraten 8,1 gram
Suikers 7,3 gram
Eiwitten 3,4 gram

AH Drinkontbijt mandarijn-kiwi

Prijs: 0,81 voor een pak van 500 ml
Ingrediënten: Yoghurt (0,8% vet), suiker, oligofructosestroop, vruchtensap uit concentraat (0,7% mandarijn, 0,3% kiwi), 0,4% tarwekiem, 0,2% tarwezemel, zuurteregelaar (E331), calciumlactaat, 0,1% haverzemel, verdikkingsmiddel (guarpitmeel, xanthaangom), aroma.
Smaak: Erg zoet en “waterig” van structuur. Je drinkt het meer als een glas melk en geeft hierdoor geen verzadigend gevoel.

Energie 255 kj (60 kcal)
Vetten 0,8 gram
Koolhydraten 9,5 gram
Suikers 9,5 gram
Eiwitten 3,5 gram

Danone Activia start drinkyoghurt aardbei-kiwi

Prijs: 0,89 voor
Ingrediënten: Magere melk, suiker (8,1%), aardbei (2,4%), room (melk), verdikkingsmiddelen (acaciagom, gemodificeerd maïszetmeel, pectine) , kiwi (0,6%), magere melkpoeder, kleurstoffen (wortel- en appel concentraat), melkfermenten waaronder Bifidus ActiRegularis, aroma, zuurteregelaars (citroenzuur, natriumcitraat)
Smaken: Zoete milde smaak met een fris zure nasmaak door de kiwi. Drinkt lekker weg en valt goed op de maag.

Energie 292 kj (69 kcal)
Vetten 0,9 gram
Koolhydraten 1,9 gram
Suikers 11,7 gram
Eiwitten 3 gram

Up&Go Banana & honey

Prijs:1,64 voor een pak van 330 ml

Ingrediënten: Gereconstitueerde magere melk (58%), water, volkoren havermeel (3.2%), bananenpuree, plantaardige vezels, melkproteïne concentraat, suiker, fructose, sojaproteïne, plantaardige olie (zonnebloemolie), aroma, maïszetmeel, zuurteregulator: kaliumcitraat, stabiliseermiddelen: (cellulose, carboxymethylcellulose, carrageen), honing, mineralen (calcium- en natriumfostaat, ijzer), roompoederextract (melk), zout, vitaminen (d,c, thiamine, riboflavine, niacine, 6, foliumzuur, b12)

Smaak: Zoet van smaak. Valt goed op de maag en heeft voldoende verzadigingsgevoel door de havermout.

Energie 272 kj (65 kcal)
Vetten 1 gram
Koolhydraten 8,3 gram
Suikers 5,9 gram
Eiwitten 4,6 gram

Conclusie

Hoe eerder een voedingsstof op een ingrediëntenlijst staat hoe meer er van in zit. Bij alle ontbijtdranken zie je suiker op de tweede of derde plaats staan. Dit betekent dus dat er veel suiker in het product zit. Fructose en oligofructosestroop zijn ook varianten van suiker. Dit kan lastig zijn als je een gastric bypass hebt en dumpt op suikers. En sowieso als je liever niet teveel suikers wilt nuttigen. Alleen bij Up&Go staat suiker op de zevende plaats. En dit product bevat ook de meeste eiwitten. Per fles ongeveer 15 gram. Dit is een mooie hoeveelheid als ontbijt. Een volkoren boterham met een plak kaas bevat gemiddeld 8 gram eiwitten. Natuurlijk bevat een boterham met kaas minder suikers. Maar als je een keer haast hebt, onderweg moet ontbijten en je hebt niets voorbereid dan gaat onze voorkeur uit naar de Up&Go Banana & Honey ontbijtdrank. De Up&Go heeft ook nog een chocolade variant en is verkrijgbaar in de supermarkt.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email