IJs vergelijkingen

In deze vergelijking hebben we vier schepijsvarianten naast elkaar gelegd.

Breyers Cookies &cream proteine ijs low calorie

Prijs: 5,13 voor een pot van 500 ml
Ingrediënten: Gedehydrateerde magere melk, geconcentreerde magere melk, maltodextrine, zoetstoffen (erythritol, steviolglycosiden), room (4,5%), melkeiwitten, suiker, tarwebloem, boter, cacaopoeder, aroma’s, emulgator (mono-en diglyceriden van vetzuren), stabilisatoren (johannesbroodpitmeel, guargom), ei, zout, rijsmiddel (natriumbicarbonaat).
Smaak: Lekker ijs met stukjes koek erin. Op de pot staat heel groot 350 kcal per tub. Voornamelijk gezoet met zoetstoffen maar er zit ook suiker in. De zoetstoffen geven wel een nasmaak.

Energie 292 kj (70 kcal)
Vetten 1,9 gram
Koolhydraten 11 gram
Eiwitten 3,9 gram

Koupe Proteïne- ijs chocolade

Prijs: 5,13 voor een pot van 500 ml
Ingrediënten: melk, wei-eiwit isolaat 11,5%, polydextrose, glucosestroop, zoetstof (xylitol), cacao 3,75%, fructose, stabilisatoren (johannesbroodpitmeel, guargom, carrageen), emulgatoren ( mono-en diglyceriden van vetzuren).
Smaak: De reclame zegt dat er minder suiker in zit dan bij een appel, meer proteïne dan 3 eiwitten en meer vezels (7,6 g) dan een portie broccoli. Maar het smaakt best wel chemisch. En valt zwaar op de maag. .

Energie 714 kj (170kcal)
Vetten 3,8 gram
Koolhydraten 18,9 gram
Eiwitten 13,2 gram

Oppo Raspberry&vanilla ice cream

Prijs: 5,13 voor een pot van 475 ml
Ingrediënten: melk, volle melkpoeder, zoetstoffen: erythritol, steviolglycosiden, room (melk), appelextract, kokosolie (2%), frambozensapconcentraat (1%), vanille-extract uit Madagascar, rode bietensapconcentraat, citroensapconcentraat, vanillezaden uit Madagascar, kleurend middel: saffloerextract, natuurlijke aroma, zetmeel, emulgator: mono-en diglyceriden van vetzuren, sabilisatoren: johannesbroodpitmeel, guarpitmeel, carrageen Kan ook sporen bevatten van gluten, ei, soja en noten.
Smaak: Romig en zoet van smaak. Heeft geen “zoetstof” nasmaak..

Energie 280 kj (67 kcal)
Vetten 3,5 gram
Koolhydraten 7,4 gram
Eiwitten 2,8 gram

Ben&Jerry’s Ijs chunky monkey

Prijs: 5,75 voor een pot van 500 ml

Ingrediënten: room (25%), suiker, water, gecondenseerde magere melk, walnoten (4%), bananenpuree (4,5%), glucose-fructosestroop, eigeel¹, kokosolie, magere cacaopoeder, stabilisatoren (guargom, carrageen), geconcentreerd citroensap, emulgator (sojalecithine), melkvet, natuurlijk aroma, natuurlijk vanille-aroma, Suiker, cacao en banaan: verhandeld in overeenstemming met de Fairtrade-voorwaarden totaal 25%., ¹Van vrije uitloopeieren. Kan andere noten en aardnoten (pinda’s) bevatten.

Smaak: Lekker zoet en door de walnoten en stukjes chocolade ook een knapperige bite.

Energie 1200 kj (280 kcal)
Vetten 17 gram
Koolhydraten 27 gram
Eiwitten 4,5 gram

Conclusie

We kennen allemaal wel de beroemde Ben&Jerry ijsjes in tig varianten en tegenwoordig hebben ze ook light varianten en zelfs vegan ijs. Blijf bij schepijs opletten op het suikergehalte want je kunt hiervan erg dumpen. Slim van andere fabrikanten om eigenlijk de Ben&Jerry na te maken alleen dan met minder suiker en sommige varianten zelfs ook met een hoog eiwitgehalte. Als we de vier varianten van hier boven vergelijken scoort de Koupe ijs hoog in het eiwitgehalte maar liefst 13,2 gram eiwitten op 100 gram. Persoonlijk vinden wij het niet heel lekker smaken. Maar smaak is natuurlijk heel persoonlijk. Gezien het eiwitgehalte wel de moeite waard om eens uit te proberen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email