Hummus vergelijkingen

In de supermarkt vind je verschillende varianten van hummus. Hieronder vier vergelijkingen van vier verschillende merken.

AH Pikante Hummus

Prijs: 1,50 voor 200 gram
Ingrediënten: 53% kikkererwt, plantaardige olie (raap, zonnebloem, palm), 9% sesampasta, water, zoete peper, citroensap, suiker, azijn, zout, knoflook, puree (0,4% rode peper, tomaat), specerijen (o.a. 0,2% chili,mosterd), melasse, voedingszuur (citroenzuur), conserveermiddel (E202, E211), ui, meel (rijst,tarwe).

Energie 1170 kj (285 kcal)
Vetten 23 gram
Koolhydraten 9,5 gram
Suikers 2,5 gram
Eiwitten 6 gram

Maza Hoemoes vegetarisch

Prijs: 1,49 voor 200 gram
Ingrediënten: 37% kikkererwten, raapolie, water, sesampasta, zout, knoflook, voedingszuur: citroenzuur, peper, conserveermiddelen: sorbinezuur en benzoëzuur.

Energie 1335 kj (312 kcal)
Vetten 30,4 gram
Koolhydraten 6,1 gram
Suikers 0,3 gram
Eiwitten 6,4 gram

Garden Gourmet Hummus pijnboompitten

Prijs: 2,66 voor gram 250 gram
Ingrediënten: Gekookte kikkerwerwten (49 %) (water, kikkererwten, zuurteregelaar (natriumcarbonaten)), koolzaadolie,sesamzaadpasta (15 %), water, pijnboompitten (2 %), kruiden en specerijen (paprika, knoflookpoeder, gedroogde peterselie), zout, voedingszuur (citroenzuur), olijfolie (0,5 %), conserveermiddel (kaliumsorbaat).

Energie 1381 kj (334 kcal)
Vetten 31 gram
Koolhydraten 12 gram
Suikers 0 gram
Voedingsvezel 3 gram
Eiwitten 6,5 gram

Obela Hummus kalamata olijven

Prijs: 2,05 voor 195 gram

Ingrediënten: gekookte kikkererwten (65%)(water, kikkererwten),sesampasta (13%), raapzaadolie, Kalamata olijven (4%), water, zeezout, olijfolie, paprika, voedingszuur (citroenzuur), knoflook, peterselie, kappertjes, komijn, paprikapoeder, rozemarijn, conserveermiddel (kaliumsorbaat).

Energie 1062 kj (256 kcal)
Vetten 18,8 gram
Koolhydraten 11,4 gram
Eiwitten 7,2 gram

Conclusie

Aan de vier verschillende hummus varianten die te koop zijn in de supermarkt kun je zien dat er veel ingrediënten worden toegevoegd die niet nodig zijn voor het product.

Zoals de verschillende E-nummers en conserveermiddelen. We willen geen discussie voeren of E-nummers wel of niet schadelijk zijn. Maar wij geloven er wel in dat voeding zo vers en natuurlijk mogelijk moet zijn. Dus zelf Hummus maken is de meest gezonde manier.

Maar heel eerlijk niet iedereen heeft zin of tijd om zelf hummus te bereiden dus dan is het fijn dat je dit product in de supermarkt kunt kopen. Als we dan naar de vier bovenstaande kijken komt qua eiwitten en de hoeveelheid kikkererwten de Obela Hummus kalamata olijven als beste uit deze vergelijking. De overige varianten zijn zeker niet ongezond te noemen maar bevatten net wat meer toegevoegde producten.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email